0493 - 672672

Eerste prijs bij meesterproeffinale

20 april 2018
Met een oplossing voor fabricage, transport en installatie van bermborden voor opdrachtgever AGMI Traffic & Lighting behaalden onze leerlingen Boris, Boy en Teun donderdag 19 april de eerste prijs bij de Meesterproeffinale van het Technasiumnetwerk Brabant-Oost.
Het Technasiumnetwerk Brabant-Oost organiseerde op donderdagmiddag 19 april 2018 voor de vierde keer een middag voor de beste examenleerlingen uit hun netwerk. Tijdens deze middag werd gestreden om de meesterproefprijs. Elke school stuurde de examenleerlingen die de meeste indruk maakten met hun meesterproef, die dit vervolgens presenteerden aan leerlingen en docenten van de andere scholen. Boris Kloeg, Boy van der Westen en Teun Bout, technasiumleerlingen van het Varendonck College, behaalden met hun meesterproef de eerste prijs.

De opdracht
In overleg met AGMI Traffic & Lighting is de opdracht “Fabricage, transport en installatie van bermborden” opgesteld. AGMI produceert onder andere bermborden en plaatst deze zelf. In de toekomst willen zij deze installatietaken wellicht overdragen. Daarom dient het installeren zo efficiënt, veilig en snel mogelijk te gebeuren. Momenteel worden de borden langs de weg gemonteerd en dit kost tijd. Een oplossing zou zijn om de borden al in de fabriek op te bouwen. Echter, dit wordt beperkt door de maximale afmetingen van het transport. Boris Kloeg, Boy van der Westen en Teun Bout hebben gewerkt aan een advies over de mate van prefabricage, transport en installatie van bermborden en de optimalisatie van dit proces.
Boris, Boy en Teun bedachten een oplossing om het bord in zijn geheel te vervoeren. Dit lukt door het gebruik van speciaal ontwikkelde blokken die onder de borden worden geplaatst. De blokken kunnen gestapeld worden. Hierdoor kunnen er meerdere borden tegelijk vervoerd worden.

Klik hier voor meer informatie over deze winnende meesterproef.