0493 - 672672

Culture Box terug naar Korea

04 juli 2016
Op vrijdag 1 juli stuurde klas VH2B een goed gevulde Culture Box met zelfgemaakte Nederlandse spellen en informatie over Nederland naar Zuid-Korea.

Enkele weken geleden ontvingen de leerlingen een Culture Box van de leerlingen van het Unesco Peace Village in Zuid-Korea. Een box gevuld met waaiers, tekeningen, maskers en brieven. Zij nodigden mevrouw Moris (Engels) uit om mee te doen. Vrijdag ging er een box retour richting Zuid-Korea, gevuld met onder andere een memory spel over Nederlandse onderwerpen als molens, kaas tulpen. Maar ook een bordspel en informatie over ons koningshuis. Alles met Engelstalige toelichting.

De klas bereidde dit voor met de heer Van Hak (Levensbeschouwing) en mevrouw Moris (Engels): een vakoverstijgend project. Het contact is gelegd via ePals. Mevrouw Moris gebruikt deze site al jaren om projecten op te zetten zoals een uitwisseling met Frankrijk, de 24-hour Skype en het postcardproject.

Het idee achter alle uitwisselings- en internationaliseringsprojecten is verruimen van de horizon Ún daadwerkelijke communicatie in een gezamenlijke taal. Communicatie is waar het leren van vreemde talen op gericht is. Het is zoveel rijker dan het alleen maar leren uit een standaardmethode.

Klik hier voor het fotoalbum. Foto's door Rob Fritsen (SIRIS).