0493 - 672672

Laptops in de klas

Op het Varendonck College gaan alsmaar meer klassen werken met een laptop in de klas. Op 14 april vond een digitale informatieavond plaats voor de ouders van:
- Aankomende brugklasleerlingen; schooljaar 2021 - 2022.
- VMBO-leerlingen die dit schooljaar (2020 - 2021) in klas 1 of 2 zitten en aankomend schooljaar (2021 - 2022) naar klas 2 of 3 gaan.

De opname van de livestream is te bekijken via deze link. Ondanks dat de opname is gemaakt tijdens de Digitale Informatieavond voor aankomende VMBO-leerlingen klas 2 en 3, kunnen ook aankomende brugklasleerlingen deze opname bekijken. De informatie is voor beide groepen hetzelfde.

Klik hier voor de brief die namens de Managers Onderwijs werd verstuurd op 26 mei. Heeft u de brief niet ontvangen? Stuur dan een bericht naar de heer van Diepen, via j.v.diepen@varendonck.nl.

Aanschaf van de laptop:
Voor de organisatie van BYOD zijn we een samenwerking aangegaan met The Rent Company, waarmee we inmiddels zeer positieve gebruikerservaringen hebben. Haar laptops sluiten perfect aan bij de toepassingen die wij op school gebruiken. Via onderstaande documenten kunt u informatie lezen over de laptops en over The Rent Company.
The RentCompany - Toelichting
The RentCompany - FAQ

U kunt de laptop van The Rent Company bestellen via deze link†(of via de de bestelflyer).

Uiteraard bent u vrij om een eigen laptop aan te schaffen, maar bij problemen aan een eigen laptop kunnen wij niet de juiste ondersteuning bieden. We zullen er natuurlijk altijd zorg voor dragen dat de leerling zijn of haar onderwijs kan blijven volgen. Om ervoor te zorgen dat de eigen laptop geschikt is om de programma's en methodesites te draaien die nodig zijn voor school, is het verstandig de minimale specificaties te checken voor aanschaf van een eigen laptop:†klik hier voor het document.

FinanciŽle hulp bij aanschaf:
Hieronder vindt u informatie of u gebruik kunt maken van financiŽle hulp bij de aanschaf van een laptop voor uw kind, en hoe u de hulp kunt aanvragen.
Inwoners van gemeente Someren: klik hier voor de folder van gemeente Someren of klik hier voor Stichting Leergeld.
Inwoners van gemeente Asten: klik hier voor de site van Sociaal Team Asten of klik hier voor Stichting Leergeld.

Vragen?
Heeft u nog vragen over de laptop? Neem dan contact op met The Rent Company via 085-0036150 of mail naar help@rentcompany.nl. Ook kunt u een vraag stellen via de chat op†www.rentcompany.nl.

Heeft u nog vragen over het beleid van de school op het gebied van BYOD? Neem dan contact op met de juiste persoon op locatie:
Voor locatie Asten (VWO/HAVO) neemt u contact op met de heer Hafkemeijer, via e.hafkemeijer@varendonck.nl.
Voor locatie Someren (VMBO) neemt u contact op met mevrouw Voorn, via a.voorn@varendonck.nl.

) Voor de leerlingen: de regels lezen over het gebruik van een laptop in de klas? Klik hier.