Het Varendonck College organiseert elk schooljaar verschillende kennismakingsactiviteiten voor groep 7- en groep 8-leerlingen. Je maakt kennis met het voortgezet onderwijs, onze school, de sfeer en de docenten. Daarnaast organiseren wij ook informatieavonden voor ouders met een kind uit groep 7 of groep 8.

Informatieavonden ouders

De informatieavonden voor ouders met een kind in groep 7 of groep 8 hebben dit schooljaar allemaal al plaatsgevonden. Volgend schooljaar worden er weer informatieavonden georganiseerd. Houd hiervoor onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gebracht van onze informatieavonden.

Meeloopochtend groep 8

Donderdag 28 september, donderdag 12 oktober en donderdag 26 oktober 2023
Zit jij op een basisschool in Asten of Someren? Dan wordt jouw klas uitgenodigd voor een meeloopochtend. Op basis van jouw preadvies loop je een ochtend mee op onze praktijkonderwijs- en vmbo-locatie of op onze havo/vwo-locatie.

De meeloopochtend bestaat uit een rondleiding, een theorieles en een praktijkles. Daarnaast maak je kennis met onze docenten en zullen onze leerlingen persoonlijk vertellen over hoe het is om op het Varendonck College te zitten.


Proeflesjes

Woensdag 13 december 2023, woensdag 17 januari en woensdag 13 maart 2024, 14:00 - 15:30 uur
Zit jij in groep 7 of groep 8? Dan kun je bij ons een proeflesje komen volgen! Wij organiseren drie middagen waarop dit kan. In totaal kun je dus deelnemen aan drie proeflesjes, elke middag één lesje. We bieden de proeflesjes aan op onze praktijkonderwijs- en vmbo-locatie en op onze havo/vwo-locatie. Je mag zelf kiezen op welke locatie je een proeflesje gaat volgen. Er wordt door ons niet gekeken naar jouw preadvies of niveau. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Open dag

Zondag 25 februari 2024, 10:00 - 14:00 uur

Het Varendonck College is een wereldse dorpsschool met voortgezet onderwijs voor Asten, Someren en iedereen daarbuiten. Op onze praktijkonderwijs- en vmbo-locatie in Someren vind je de leerwegen praktijkonderwijs, basis-, kaderberoepsgericht en mavo. Op onze havo/vwo-locatie in Asten vind je de leerwegen havo(-kansklas), tweetalig havo/vwo (tto), atheneum en gymnasium.

Wil je jezelf ontdekken en de wereld van het Varendonck College van dichtbij meemaken? Kom dan op zondag 25 februari 2024 naar onze open dag op onze scholen in Someren en Asten. Jij en je ouders zijn van harte welkom tussen 10.00 en 14.00 uur!

Profielenfestival

Donderdag 4 april en vrijdag 5 april 2024
Groep 7- en 8-leerlingen worden via de basisschool uitgenodigd voor het Profielenfestival. Tijdens dit festival maak je via workshops kennis met onze vmbo-profielen:
  • Dienstverlening & Producten
  • Produceren, Installeren & Energie
  • Bouw, Wonen & Interieur
  • Technologie & Toepassing
Bij een festival hoort uiteraard muziek, wat lekkers en leuke activiteiten. Supergaaf dus!

Kennismakingsdag
nieuwe brugklasleerlingen


Maandag 10 juni 2024, 14:00 - 15:30 uur

Zodra jij je hebt aangemeld voor het Varendonck College krijg je een uitnodiging voor de kennismakingsdag. Je maakt dan kennis met je nieuwe mentor(en), nieuwe klasgenoten en met onze school. Je ontvangt op deze dag alle belangrijke informatie om een goede start te kunnen maken in het nieuwe schooljaar.