0493 - 672672

Open Dagen Kalender

Hier vind je een overzicht van Open Dagen en bijeenkomsten die interessant kunnen zijn voor het kiezen van je vervolgopleiding. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan deze pagina vindt je ook een link naar de uitgebreide Doorstroomwijzer.

Bijeenkomsten die interessant kunnen zijn voor het kiezen van je vervolgopleiding

Maandag 9 oktober Voorlichtingsavond voor ouders van eindexamenkandidaten op SUMMA Eindhoven
Op maandagavond 9 oktober van 19.00 tot 2015 uur verzorgt het SUMMA College een voorlichtingsavond over de rol die ouders kunnen vervullen bij de studiekeuze van zoon of dochter. Er wordt verteld over hoe het mbo in elkaar zit en hoe de aanmelding en intake werkt. Locatie: Sterrenlaan 10 in Eindhoven.
Aanmelden voor deze avond kan via de site www.summacollege.nl .
 
MBO OPEN DAG  Citaverde College

Zondag 5 november 2017 van 10:00 tot 13:00 uur.
Tijdens de MBO Open dag kun je alle opleidingen van CITAVERDE College ontdekken. Snuffel gerust rond in onze praktijkruimtes, klaslokalen en dierenverblijven. Bekijk werkstukken, studieboeken en doe mee aan activiteiten. Onze vakdocenten en huidige studenten staan voor je klaar! Je bent van harte welkom in  Heerlen (hoveniersopleiding, dieropleidingen),  Horst (vormgevings- en bloemopleiding, hoveniersopleiding, Greenport-opleiding, vee-opleiding en dieropleidingen),  Roermond (vormgevings- en bloemopleiding, hoveniersopleiding, recreatie-opleiding, Green Life Sciences (natuuropleiding, milieu-opleiding, voedingsopleiding), loonwerk, dieropleidingen) en Maastricht(Vormgevings- en bloemopleidingen, retailopleiding en voedingsopleiding).
Meld je nu aan!
www.citaverde.nl
   
Zondag 12 november  Open Dag ROC Ter AA Helmond
Van 11.00 tot 16.00 uur zijn de gebouwen van het ROC Ter AA aan de Keizerin Marialaan 2, Nieuwveld 59 en 61 en de Goorsedijk in Mierlo (SBRH) geopend.
Kijk op www.roc-teraa.nl .
 
Zondag 19 november  Open Dag Gilde Opleidingen
Wil je de Open Dag van een van de Gilde Opleidingen in o.a. Weert, Roermond, Venlo of Venray bezoeken, meld je dan aan via www.beleef.gildeopleidingen.nl.  Je ontvangt dan een eigen e-ticket.
 
Zaterdag 25 november  Open Dag Koning Willem I College ’s Hertogenbosch
Van 09.30 tot 16.30 uur houdt ROC KW1 College haar open dag in alle gebouwen. Zie www.kw1c.nl  voor meer informatie.


Meeloopdagen op een MBO.
Verschillende vervolgopleidingen bieden 4e jaars VMBO-leerlingen de kans om een dag mee te lopen. De meeste scholen geven op hun site aan hoe je een meeloopdag kunt regelen. Zorg dat je mentor op de hoogte is en vraag tijdig toestemming met behulp van het bekende ‘roze briefje’.