0493 - 672672

Invoering laptops

Bring Your Own Device (BYOD)
Als†Varendonck†College springen wij in op de technologische ontwikkelingen die de kans geven om uitdagend en toekomstgericht onderwijs te bieden. Door het gebruik van laptops in de klas kunnen wij uw kind nůg beter onderwijs op maat aanbieden en†bereiden†wij uw kind voor†op†de vervolgopleidingen waar†het onderwijs ook verdergaand wordt gedigitaliseerd.

Aanschaf laptop
Op woensdag 13 april 2022 vond de Digitale Informatieavond plaats voor ouders die hun kind hebben aangemeld voor de brugklas van 2022-2023. U vindt hieronder de opname van de presentatie terug, waarin u uitleg krijgt over BYOD (Bring Your Own Device) en over de laptop die wij als school adviseren.Bestelflyer
De bestelflyer van The Rent Company ontvangt uw kind op de kennismakingsdag die gepland staat op 27 juni 2022. Uw kind krijgt de bestelflyer dan via een kennismakingsboekje, waarin alle verdere belangrijke informatie staat voor het nieuwe schooljaar. Na het bestellen van de laptop ontvangt u de laptop zelf pas in de†eerste week van schooljaar 2022-2023.
Het kennismakingsboekje wordt later digitaal ook met u gedeeld.
De kennismakingsdag vindt plaats van 14:00 tot 15:30 uur op de locatie waarvoor uw kind is aangemeld. Deze informatie vindt u terug in de officiŽle plaatsingsbrief en is gedeeld met de groep 8-leerkracht van uw kind.

Aanschaf eigen laptop:
Als school adviseren wij u de laptop van The Rent Company, omdat deze voldoet aan de eisen van school. Uiteraard mag u een eigen laptop aanschaffen. In deze brief leggen wij u uit aan welke specificaties een eigen laptop minimaal moet voldoen.

FinanciŽle hulp bij aanschaf:
Heeft u financiŽle ondersteuning nodig bij het aanschaf van een laptop? Dan wordt er graag met u meegedacht. Hieronder vindt u informatie of u gebruik kunt maken van financiŽle hulp en hoe u de hulp kunt aanvragen.
Inwoners van gemeente Someren: klik hier voor de folder van gemeente Someren of klik hier voor Stichting Leergeld.
Inwoners van gemeente Asten: klik hier voor de site van Sociaal Team Asten of klik hier voor Stichting Leergeld.

Vragen?
Heeft u vragen over de laptop? Neem dan contact op met The Rent Company via 085-0036150 of mail naar help@rentcompany.nl. Ook kunt u een vraag stellen via de chat op www.rentcompany.nl.

Heeft u nog vragen over het beleid van de school op het gebied van BYOD? Neem dan contact op met de juiste persoon op locatie:
- Voor locatie Asten (VWO/HAVO) neemt u contact op met de heer Hafkemeijer, via e.hafkemeijer@varendonck.nl.
- Voor locatie Someren (VMBO) neemt u contact op met de heer van Steen, via d.v.steen@varendonck.nl.